Friday, November 03, 2006

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 1

ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ BLOG ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΦΙΛΟΞΕΝΩΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΕΙΧΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ [παραχώρηση σπιτιών].

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ [η οντολογία του προτζεκτ, η αναζήτησης συλλογικότητας κλπ] ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ . Η ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΟΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΕΡΟΣ [η "τοπικότητα" του δικτύου, προγραμματικές αναλογίες ], ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΡΟΣ [ μηχανισμοί συμμετοχής- συγγραφής-διανομής, "συζήτηση": θεωρία - πράξη, θεσμοί], ΔΑΦΝΗ ΑΗΔΟΝΗ ["έλληνας" καλλιτέχνης / - φοιτητής], ΛΟΥΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ [ετυμολογικές προσεγγίσεις], ΕΛΛΗ ΒΑΣΣΑΛΟΥ [τύποι φοιτητικών σπιτιών / τόποι και τρόποι συνάντησης-συσχέτισης με την πόλη], ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΕΡΒΟΥ [εξοπλισμός φοιτητικών δωματίων / "εκθέτειν"], ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΑΝΟΣ [συναισθηματικό παρουσιολόγιο].

Wednesday, November 01, 2006

post και comment: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Με αφορμή το προηγούμενο post της Θάλειας, αλλά και πολλές προηγούμενες περιπτώσεις: Είναι σημαντικό για τη ΔΟΜΗ ΤΟΥ BLOG [ως αμφίδρομου μέσου επικοινωνίας] να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα σε posts που θέτουν ένα νέο θέμα και σε posts που αποτελούν συνέχεια/απάντηση/εξέλιξη ενός θέματος που έχει τεθεί σε προηγούμενο post. Αν δεν γίνει αυτό από τον καθένα μας, είναι αδύνατo να λειτουργήσει το blog! Ας επανατοποθετήσει λοιπόν άμεσα ο καθένας τα δικά του προηγούμενα κείμενα στη σωστή τους θέση = post ή comment!

Κάθε post μπορεί να διαβαστεί στην ολοκληρωμένη του μορφή, που περιλαμβάνει και όλους τους σχετικούς διαλόγους κάνοντας κλικ στην ΩΡΑ του post ή στο LINKS TO THIS POST. π.χ.:

[ daphne 11:58 PM
0 COMMENTS links to this post ]

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα blog, όπου μπορεί κανείς να αναγνώσει καλά τους διαλόγους και τη συζήτηση σε κάθε post είναι το www.estiaproject.blogspot.com.
Πραγματοποιήθηκε ως ουσιαστικό μέρος της φοιτητικής εργασίας της Simona πέρσι στο μάθημα "Τέχνη του Αρχείου" και το θέμα του είναι σχετικό με τo προηγούμενο post της Δάφνης και την απάντηση της Θάλειας: η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ του Πανεπιστημίου και η παραγωγή ενός αρχείου παρεμβάσεων/συζητήσεων/διαλόγου από τους ίδιους τους ενοίκους της.

Επομενη συναντηση στισ εστιες!?

Βρίσκω πολύ καλή την ιδέα της Δάφνης.Λέω να είναι ο επόμενος τόπος συνάντησης!5 συζητήσεις σε ? σπίτια...!
Πηγαίνοντας στις φοιτητικές εστίες, θα άλλαξουν οι συνθήκες των συναντήσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα.Θα βρισκόμαστε σε χώρο τόσο ιδιωτικό(κατοικίες) όσο και δημόσιο..Δεν θα είναι κάποιος από την ομάδα "οικοδεσπότης"(μάλλον δεν θα υπάρχει καν ...) , πιστεύω πως θα έρθουν και άλλα άτομα (θα είμαστε στο σπίτι τους!...) .Σκέφτομαι τη λίστα τόπων και τρόπων συσχετισμού με την πόλη της Έλλης και πιστεύω πως οι φοιτητές που μένουν στις εστίες θα έχουν διαφορετική καθημερινότητα από έναν φοιτητή που μένει στο κέντρο της Πατρας.Ακόμα - ακόμα έχουν διαφορετικό "τρόπο κατοίκησης"..Νομίζω πως θα επιτευχθούν κάποιοι στόχοι μας μ'αυτόν τον τρόπο όπως το να έρθει "κόσμος" , να ακουστούν άλλες απόψεις , να παραμείνουμε στην αρχή της δημοσιοποίησης του ιδιωτικού χώρου και τέλος να συναντηθούμε σε δημόσιο χώρο...!

Tuesday, October 31, 2006

φοιτητικη κατοικια


τελικά ίσως υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό του έλληνα φοιτητή- και αποτέλεσε βασικό άξονα του project... το (ελληνικό) φοιτητικό σπίτι (συνήθως διαμέρισμα -δυάρι/γκαρσονιέρα) που παρουσιάζεται σε διάφορες εικόνες σε αυτή τη σελίδα είναι ένας τόπος πολύ διαφορετικός από την (συνηθέστερη στον υπόλοιπο κόσμο) εκδοχή της φοιτητικής εστίας... όπου και οι σχέσεις μεταξύ συμφοιτητών-συγκατοίκων κλπ είναι (αναγκαστικά) πιο στενες... γιατί οι έλληνες φοιτητές έχουν αυτή την... "μονοκατοίκηση"?
προτείνω λοιπόν μία συνάντηση στην εστία (και με αφίσες εκεί, όχι όπωσ στην πάτρα που ήταν 3 και τη μια την πήρε ο κυριάκος!!! ;-) με θέμα την φοιτητική κατοίκηση και να δουμε... πόσο διαφορετικά μπορεί να βγει???